Stef stuntpiloot

Geplaatst op: 24-09-2013

Stef Stuntpiloot is een door Hasbro uitgegeven gezelschapsspel. Het is een erg geliefd spel onder kinderen. De hoofdrolspeler van dit spel is Stef, zijn beroep is Stuntpiloot. Hij zit in een rood vliegtuigje, wat aan een arm zit. Deze vliegarm is het centrum van het spel. Om de arm heen, kun je vier kippenhokken vinden. Het spel is goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen, omdat de oog-hand-coördinatie en het reactievermogen worden getraind bij het spelen van dit spel. Maar ook bij oudere is het een populair spel.

Spelconcept

Als speler ben jij de boer, en moet jij je kippen (die op plastic fiches worden afgebeeld) beschermen voor het vliegtuig van Staf Stuntpiloot. Stef vliegt als een dwaze stuntpiloot over de kippenhokken. Om jou kippen te beschermen, is het de bedoeling dat je door jouw wip te gebruiken, Stef over je hok met kippen heen tilt. Lukt dit niet, dan raak je een schijfje kwijt. Het spel gaat zo door, tot de eerste speler alle fiches heeft verspeeld. Door goed gebruik te maken van je wip, kun je het vliegtuigje laten landen bij je tegenspeler.

Ophef

Het spel is enige tijd uit de verkoop gehaald. Studenten gebruikten het spel veel als drankspel. Er werden zelfs hele kampioenschappen gehouden. Toen de populariteit voor het gebruik van dit spel als drankspel steeg, besloot de fabrikant het uit de handel te halen. In 2011 kwam het spel toch weer terug in de winkels, maar het werd officieel verboden in en rondom de stad Groningen.

Gezellige avond

Of je het nu als drankspelletje speelt, of gewoon als gezelschapsspel, Stef Stuntpiloot zorgt voor een hilarisch avondje. Het spel duurt maar een paar minuutjes, maar er komt een zekere behendigheid bij kijken. Het 'niet nadenken' maakt het de perfecte activiteit voor een gezellig avond.