Scrabble

Geplaatst op: 24-09-2013

Wanneer u van letters houd en graag woorden maakt is Scrabble een echt spel voor u. Scrabble is een bordspel wat met twee tot vier spelers gespeeld kan worden. Het is de bedoeling dat je als speler met een aantal willekeurige gepakte letters, woorden op het speelbord legt. Elke letter staat gelijk aan een aantal punten, waardoor je moet proberen een zo hoog mogelijke score te behalen. Hierbij moet je natuurlijk geluk hebben met de letters die je hebt gepakt.

Vormen

Het spel is in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo zijn er alleen al 29 verschillende versies die verschillen qua taal. Ook is er een brailleversie op de markt. In 2011 werd het spel Scrabble ineens enorm populair. Dit kwam door de ontwikkeling van de online variant, Wordfeud. Hierdoor steeg de fysieke verkoop van Scrabble ook in de winkels. Daarnaast zijn er nog een aantal spellen losjes op scrabble gebaseerd. Bijvoorbeeld Domino.

Speelwijze

Vanaf 1954 werd het spel erg populair. Het spel wordt op een bord gespeeld. Het bord is opgedeeld in vakjes, welke soms extra punten kunnen opleveren door een dubbele woordwaarde of extra letterwaarde. Het is de bedoeling dat een speler met een woord begint. De medespelers mogen aan dit woord aansluiten. Er dient echter wel steeds een letter gebruikt te worden in het woord, die al op het bord ligt. Het spel is afgelopen wanneer de blokjes op zijn. Diegene die op dat moment de meeste punten in zijn bezit heeft, is de winnaar van het spel. Ben je benieuwd of jij een meester bent in Scrabble? Speel het spelletje online en ontdek je talent.