Risk

Geplaatst op: 24-09-2013

Wereldwijd is Risk een bekend bordspel waarbij je als speler om de hele wereld strijd. Het wordt gespeeld op een bord waarop de continenten van de wereld zijn afgebeeld. Risk is een echte klassieker onder de strategie spellen. Het is wereldwijd een van de meest gespeelde bordspellen ter wereld. Het doel van het spel is om de wereld te veroveren door de legers van je medespelers door middel van dobbelen te verslaan.

Varianten en wijzigingen

In de eerste versie mocht er per land maar één leger worden geplaatst. Bij het huidige spel is dit aangepast, nu mag je meerdere legers per land plaatsen. Er zijn sinds het ontstaan van het spel al vele wijzigingen in regels gedaan. De belangrijkste wijzigingen waren de opdrachtkaarten en de hoeveelheid van het aantal beschikbare legers bij de start van het spel. Nog steeds veranderen de spelregels bij het ontstaan van een nieuwe editie, maar de grote lijnen blijven hetzelfde. Er zijn in tussen al vele verschillende varianten van het spel uitgebracht. Ook is er een computergame van Risk gemaakt en kun je het spel online spelen.

Verloop

Bij het start van het spel krijgt elke speler een opdracht. Dit kan zijn bepaalde continenten te veroveren, een aantal landen veroveren of het vernietigen van een tegenspeler. Tijdens het spel kunnen de spelers elkaar aanvallen en hun leger proberen uit te breiden. Vergeet niet je eigen land te beschermen tegen invallen van je tegenstanders. Wanneer een speler zijn opdracht heeft volbracht, is deze gewonnen.