Party & Co

Geplaatst op: 24-09-2013

Een aantal spelconcepten combineren van de bekende klassieke spellen tot één spel, dat is wat een Spaande spelontwikkelaar heeft weten te ontwikkelen. Party & Co is een leuk mengsel van opdrachten. En het voordeel van dit spel is dat het aantal deelnemers erg groot is. Er moeten minimaal 3 personen zijn om het te kunnen spelen, maar je kan het ook tijdens een feestje houden, je kan het namelijk ook met 20 personen spelen.

Varianten

Het speelbord van Party & Co lijkt veel op het bord van het bekende spel Trivial Pursuit. Er is een start en eindpunt. Door met dobbelstenen te gooien kun je in je eigen speelbeurt je  pionnetje verplaatsen waardoor je op een ander vakje terecht komt met een opdrachtsymbool. Er zijn verschillende versies van Party & Co. De bekendste vorm is Party & Co original. Maar ook Party & Co Extreme, Party & Co Junior, Party & Co Girls en bijvoorbeeld Party & Co Disney of Party & Co Summer zijn op de markt. Alle spellen hebben dezelfde basis, maar bevatten andere opdrachten. Zo zijn de opdrachten bij de junior versie en de disney versie op kinderen gericht en de opdrachten van Party & Co Summer gerelateerd aan de zomer.

Opdrachten

Bij party & co krijg je elke speelbeurt een opdracht. Deze opdrachten zijn zeer verschillend, maar zijn wel in groepen opgedeeld. De categorieën van opdrachten in het basis spel zijn liplezen, gebaren, quiz, tekenen en verboden woord. Bij alle opdrachten wordt gebruikt gemaakt van een zandloper, welke de tijd bepaald. Wanneer een speler een opdracht goed heeft volbracht, blijft deze speler aan de beurt. Zo niet, gaat de beurt naar de volgende speler.