Mens Erger Je Niet

Geplaatst op: 24-09-2013

Dit is misschien wel een van de oudste bordspellen van de moderne tijd. Al sinds 1896 wordt het in Nederland gespeeld. En de naam is niet voor niets gekozen. Het blijft een ergerlijk spel. Tegenwoordig zijn er ook varianten als levend mens erger je niet. Ook staat het internet er tegenwoordig vol mee, de online variant van mens erger je niet. Toch blijft het bordspel een populair gezelschapsspel om samen met familie of vrienden een avondje te spelen.

Spelregels

Elke deelnemer van het spel krijgt vier pionnen. De pionnen moeten een rondje met de klok mee maken over het speelbord. Wanneer de laatste pion weer op het beginpunt is geëindigd, ben je gewonnen, als je tenminste als eerste bent. Om te bepalen hoeveel plaatsen je het pionnetje mag verplaatsen, moeten de spelers met een dobbelsteen gooien. Wanneer je plek bezet is door een andere pion, mag je deze eraf gooien. Om zo snel mogelijk met alle vier de pionnetjes te spelen, is het zaak dat je 6 gooit, dan mag je namelijk een nieuwe pion opzetten. Naast de originele regels, zijn er ook aangepaste regels.

Spelen

Bij Mens Erger Je Niet moet je vooral geluk hebben, want veel hangt af van het aantal ogen dat je gooit. Toch zijn er ook strategische en tactische elementen in verwerkt. Deze komen aan bod, wanneer je als speler met meerdere pionnen in het spel bent. Heb jij geluk en erger jij je niet snel? Probeer mens erger je niet dan zelf op