Levensweg

Geplaatst op: 24-09-2013

Wat is er nu leuker dan een mensenleven proberen te simuleren, waarbij het doel is om zo rijk mogelijk te worden? Spellenfabricant Hasbro ontwikkelde hiervoor het spel Levensweg. Zoals de titel al vermeld moet je de loop van je leven bewandelen. Alle fases van het 'echte' leven komen hierbij aanbod, van school, tot de geboorte van een kind en het zoeken naar werk.

Strekking van het spel

Het spel heeft iets weg van het welbekende bordspel ganzenbord. Elke speler krijgt een autootje, waarin je een blauw of roze staafje kunt plaatsen. Dit staafje ben jij als speler. Bij Levensweg wordt gebruik gemaakt van een draaischijf, en dus niet van dobbelstenen zoals gebruikelijk is bij bordspellen. Wanneer je aan de beurt bent, draai je aan de schijf. Het cijfer waar de pijl van het rad op uit komt, is het aantal vakjes dat je vooruit mag. Deze vakjes bevatten opdrachten of aanwijzingen, deze zijn alleen voor jou van toepassing als je op het desbetreffende vakje terecht komt.

Levensfases

Elke speler start zijn leven met school. Daarna kun je kiezen, of een opleiding volgen, of meteen gaan werken. Er hangt echter wel een gevolg aan deze keuze, namelijk de hoogte van je salaris. Na de verschillende levensfases van school, opleiding, werk, trouwens, pensioen en zo verder te hebben doorlopen, kom je aan bij het landhuis. Hier kun je rentenieren en op je medespelers wachten. Als iedereen is aangekomen, wordt het geld geteld. Diegene die het meeste geld bezit en dus  het rijkste is, heeft het spel gewonnen!