Kinderen

Spelletjes zijn hartstikke leuk om te spelen. Wanneer je met meerdere mensen bent, zijn bordspellen dé uitkomst. Dit zijn spellen op die worden gespeeld op een bord, met behulp van fiches of stukken. Bordspellen worden gespeeld voor de gezelligheid, het gaat dus niet om een prijs of inzet.

Bordspellen voor kinderen

Voor kinderen zijn er speciale bordspellen ontwikkeld. Bij de ontwikkeling van de spellen voor deze jonge doelgroep, wordt rekening gehouden met het educatieve aspect. Zo zijn er speciale bordspellen voor kinderen waarin ze kleuren leren herkennen, of de letters van het alfabet leren. Dit is een leuke manier van leren voor kinderen.

Online versies

Bordspellen bestaan al vele jaren. Al in de prehistorie speelden mensen deze spellen. Natuurlijk in een andere vorm, dan welke wij kennen, maar het is de basis geweest voor de huidige bordspellen. Schaken is naar alle waarschijnlijkheid een van de oudste bordspellen. Tegenwoordig neemt het gebruik van bordspellen af. Veel spelvarianten krijgen een online versie. Niet geheel onlogisch, de jonge kinderen zijn hartstikke handig met tablets en computers. Het nadeel van de online bordspellen is dat kinderen minder goed leren om samen te werken en samen te spelen. Ze spelen met een tablet of computer en niet met echte mensen, wat volgens vele beter zou zijn voor de opvoeding.

Populaire bordspellen voor kinderen

Dat bordspellen voor kinderen iets anders zijn dan gewone bordspellen, is een feit. De spellen voor kinderen beschikken over de tv figuren van kinderseries en zijn educatiever als normale bordspellen. Zo heeft disney een hele reeks bordspellen ontwikkeld voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan memorie met disneyfiguren of mens erger je niet in disney variant.

Artikelen

Mens Erger Je Niet

Categorie: Kinderen / 24-09-2013 10:43

Dit is misschien wel een van de oudste bordspellen van de moderne tijd. Al sinds 1896 wordt het in Nederland gespeeld. En de naam is niet voor niets gekozen. Het blijft een ergerlijk spel. Tegenwoordig zijn er ook varianten als levend mens erger je niet. Ook staat het internet er tegenwoordig vol mee, de online variant van mens erger je niet.

Lees meer...

Stef stuntpiloot

Categorie: Kinderen / 24-09-2013 10:42

Stef Stuntpiloot is een door Hasbro uitgegeven gezelschapsspel. Het is een erg geliefd spel onder kinderen. De hoofdrolspeler van dit spel is Stef, zijn beroep is Stuntpiloot. Hij zit in een rood vliegtuigje, wat aan een arm zit. Deze vliegarm is het centrum van het spel. Om de arm heen, kun je vier kippenhokken vinden. Het spel is goed voor

Lees meer...

Party & Co

Categorie: Kinderen / 24-09-2013 10:41

Een aantal spelconcepten combineren van de bekende klassieke spellen tot één spel, dat is wat een Spaande spelontwikkelaar heeft weten te ontwikkelen. Party & Co is een leuk mengsel van opdrachten. En het voordeel van dit spel is dat het aantal deelnemers erg groot is. Er moeten minimaal 3 personen zijn om het te kunnen spel

Lees meer...