Hotel

Geplaatst op: 24-09-2013

Na het wereldwijde succes van Monopoly, kwam Hasbro met een nieuw spel. Het bracht Hotel op de markt, een bordspel geschikt voor twee tot vier spelers. Het spel heeft als doel, om zo snel als je kunt zo veel mogelijk hotelketens te bezitten. Wanneer je een hotel bezit en een medespeler komt op jou vakje, moeten ze kamerhuur betalen. Op deze manier kun je zorgen dat het geld van je tegenspelers op raakt en zij dus failliet gaan.

Vanaf het begin

Het spel begint bij het begin. En dan bedoelen we niet letterlijk, maar aan het begin van het opbouwen van een hotel. Voor de bouw van een hotel, dien je eerst een stuk grond te kopen. Dit kun je alleen doen door je pion op het juiste 'koopvakje' te plaatsten. Het hotel wat hieraan grenst, kan dan door de speler worden gekocht. Als de grond gekocht is, moet er eerst een vergunning worden gevraagd. Door een speciale dobbelsteen is deze te verkrijgen. Maar aan deze dobbelsteen zitten ook nadelen. Het kan zijn dat je 'nee' gooit en dus geen vergunning krijgt, of je dobbelsteen zo neer komt dat je het bouwbedrag dubbel moet betalen. Wanneer de vergunning is verkregen, moet het hotel in fases worden gebouwd. Is een fase voltooid, dan wordt de kamerhuur verhoogt.

Dobbelsteen is bepalend

Om gasten in je hotels te kunnen krijgen, moet je entrees bouwen. Deze kunnen alleen op koopvakjes of bouwvakjes worden geplaatst. Wanneer een medespeler op dit vakje terecht komt, verblijft hij in jou hotel en moet hij huur betalen. Hoelang hij te gast blijft, wordt door een dobbelsteen bepaald. Hierbij geldt wel, hoe langer hoe duurder.